Investering & Iværksætteri

Når det selvstændige liv betyder frihed

Apr 26, 2017

Mathea Gether Skovrup gik fra at være lønmodtager til at leve livet som selvstændig – en beslutning som har givet hende mere frihed og mulighed for at planlægge sin egen tid. Mathea valgte at følge drømmen om at være selvstændig, hvilket betød at hun sagde sit job op som indkøber i modebranchen og valgte at fokusere 100 % på sin drøm. Dette resulterede i ”Immerväk et agentur”.

Det første stykke tid brugte Mathea på at finde rundt i alle de praktiske ting, man skulle have styr på som iværksætter. Der var blandt andet flere gratis tilbud fra Haderslev Erhvervsråd, som hun benyttede sig af og blev introduceret til forskellige emner og ikke mindst hoppede hun med på den populære Iværksætteruddannelse, hvor hun fik byggestenene til at kunne udarbejde en forretningsplan. Derfra vidste Mathea, hvad hun skulle gå videre med. Hun blev klædt på til at være iværksætter. Uddannelsen gjorde også, at hun opbyggede et stærkt netværk og fik de rette kontakter, som kunne hjælpe hende videre med hendes forretning.

Af underviseren på Iværksætteruddannelsen, som så potentiale i hendes forretning, blev hun henvist til Heltemod & Hjerteblod. Her blev hendes interesse vækket og et af hendes 3 store mål blev at få etableret kontakt til Heltemod & Hjerteblod, for at finde ud af om de kunne hjælpe hende videre i rejsen som iværksætter. Målet blev opfyldt og Mathea kunne komme til det første screeningsmøde hos Haderslev Erhvervsråd, som sørger for at orientere om kravene og processen. Det hele tog blot 3 måneder – fra etableret kontakt til det hele blev effektiviseret – og Mathea har været yderst tilfreds med forløbet.

Mathea kom selv med nogle af hendes egne sparepenge og fik en lokal bank med på yderligere del af hendes behov og derfor var det ikke svært for Heltemod & Hjerteblod at låne Mathea det sidste beløb, således at forretningsplan og budgetter hænger sammen.  Som Claus fra Heltemod & Hjerteblod udtrykker det er hun et mønster eksempel på den type iværksættere vi gerne vil hjælpe. Hun tør selv lægge hånden på kogepladen, satser 100 % på sit projekt samt kommer med masser af gå på mod.

Derudover tilbød Heltemod og Hjerteblod at Mathea kunne få en sparringspartner/mentor, hvilket hun tog imod med glæde. Valget faldt på Claus Dyrmose fra Scan Wear som mentor. Claus kommer fra en lignende branche og startede selv som iværksætter og kan relatere til meget af det, som Mathea gennemgår med udviklingen af sin forretning. ”Det er godt at kunne føle sig som et menneske og kunne snakke med andre, som har været i samme situation – det er rart med det menneskelige skulderklap”, siger Mathea og udtrykker stor tilfredshed over hele forløbet og er al tiden og det hårde arbejde værd.


Warning: Use of undefined constant image - assumed 'image' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/heltemodhjerteblod.dk/public_html/wp-content/themes/investsyd/components/quote.php on line 1

Relaterede Cases